Uticaj sistema za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma na delovanje civilnog društva: online kurs

admin
u Četvrtak, 03/09/2023 - 17:14

Uticaj sistema za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma na delovanje civilnog društva: online kurs

Uticaj sistema za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma predstavlja veoma značajnu temu u vreme sužavanja prostora za delovanje civilnog društva u stabilokraratskim režimima. Pravni okvir za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma obuhvata razne pravne i finansijske mere koje se primenjuju u cilju sprečavanja pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti. Međutim, takvi sistemi mogu imati i veliki uticaj na rad civilnog društva, jer se mogu primenjivati ​​i na organizacije koje se bave humanitarnim radom, društvenim aktivizmom, watch dog organizacije i druge aktere koji kontrolišu funkcionisanje vlasti.

Dakle, ova obuka će razmotriti kako primena sistema za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma može uticati na rad civilnog društva i na slobodu građana da deluju u svojim zajednicama.

 

 

Ova stranica je deo projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije –  Građanske inicijative, CANVAS i Partneri Srbija, uz podršku Catalyst Balkans.

Prijavi se za mesečne novosti sa platforme Neprofitne.rs

Image CAPTCHA