Organizacije

Kako se koristi

 

Ukoliko niste preuzeli svoj profil to možete učiniti klikom na Preuzmi profil

Nakon što ste preuzeli svoj profil, na platformu Neprofitne.rs možete se ulogovati upotrebom svog korisničkog imena i lozinke.

Ulogovani možete da pristupite popunjavanju ili dopunjavanju profila svoje organizacije.

Unosom validnih podataka o vašoj organizaciji u formular, prati se napredak i nagrađuje odgovarajućim bedžom transparentnosti.

Što više podataka budete unosili bićete bliže bedžu. Svaki bedž nosi određeni nivo transparentnosti.

Ne zaboravite što smo transparentniji, to je veće poverenje građana i donatora u naš rad.

Transparentnost i otvorenost nam omogućavaju:  

 

   Da naš rad i ono čime se bavimo bude vidljivije, što nam omogućava da efikasnije sprovodimo promenu koju želimo da vidimo u društvu.

     

   Da steknemo veće poverenje i podršku zajednice i donatora kako bismo mogli u budućnosti da još efikasnije i efektivnije ostvarujemo svoje ciljeve.

 

  Zato smo lansirali Neprofitne.rs – online platformu za ocenu transparentnosti i integriteta neprofitnih organizacija, preko koje neprofitne organizacije imaju mogućnost da pokažu svoju otvorenost i uticaj.

Transparentnost = Poverenje

Nivoi transparentnosti:

 

Preuzet profil – bedž Preuzet profil pokazuje da ste preuzeli svoj profil i da možete nastaviti popunjavanje svog profila, kako biste stekli nove bedževe i time pokazali koliko ste transparentni.

 

Prvi korak – bedž Prvi korak stičete kada unesete osnovne podatke o organizaciji, kontakt podatke organizacije i podatke o programima koje sprovodi organizacija.

 

Transparentno – bedž Transparentno stičete nakon što ste prošli prvi korak i nakon što unesete podatke o programima/projektima svoje organizacije.

 

Otvorena knjiga – bedž potpune transparentnosti Otvorena knjiga stičete kada nakon osvojena prva dva bedža, dopunite podatke o svojoj organizaciji unosom finansijskih podataka za poslednje tri godine.

 

Želimo Vam uspešno popunjavanje profila!