Transparentne organizacije > Otvorene knjige > Fondacija jedan posto
Organisation logo

Fondacija jedan posto

O organizaciji

Skraćeno ime:
Fondacija 1%
Matični broj:
28830882
Grad:
Salvadora Aljendea, Beograd
Telefon:
+381 64 08 01 499
Godina osnivanja:
2018
PIB:
110922850
E-mail:
fondacija@1posto.rs
Šifra delatnosti:
9499
Naziv delatnosti:
Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja
Forma registracije:
Fondacija

Ljudi

Ime zakonskog zastupnika/ce:
Miloš Pešić
E-mail zakonskog zastupnika/ce:
milos.pesic@1posto.rs
Ime kontakt osobe:
Miloš Pešić
E-mail kontakt osobe:
milos.pesic333@gmail.com

Ciljevi:

fondacija jedan posto 1posto mladi talenti

Primarni cilj:
Razvoj mladih
Misija organizacije:
Misija Fondacije 1% je podrška mladim ljudima da otkriju i ostvare svoje talente, ideje i potencijale, da zajedno utičemo na pozitivne promene u našem društvu, da razvijemo svest da je neophodno da pokrenemo sebe i svet oko sebe i da je moguće da kroz društveni doprinos poboljšamo našu okolinu.
Sekundarni cilj:
Zaštita životne sredine, Pejzažno uređenje

Programi:

Konkretni rezultati organizacije u poslednje 3 godine:

Finansiranje učešća mladih istraživača na Međunarodnom takmičenju istraživačih radova (OKSEF) u Turskoj, obezbeđivanje kotizacije u iznosu od 1.600,00€, odnosno 400€ po takmičaru.
Finansiranje kotizacije za učešće u iznosu od 1.200,00€ za tim srednjoškolaca koje je predstavljao našu zemlju na Međunarodnom hemijskom turniru (International Chemistry Tournament – IChTo) u Moskvi na prestižnom Univerzitetu Lomonosov.
Podrška talentovanom mladom pijanisti Andreju Markoviću za nastavak školovanja na jednom od najboljih muzičkih fakulteta na svetu (San Francisco Conservatory of Music)
Podrška mladoj talentovanoj politikološkinji Teodori Stojilković da nastavi studije na jednom najboljih fakulteta diplomatije na svetu „Sciences Po“ u Francuskoj.

First Lego League

Ciljna grupa:

Deca/mladi - talentovani

Lokacija sprovođenja programa: Kragujevac

Oblast delovanja:

Razvoj mladih

Opis programa:

FIRST LEGO League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, Inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje sa upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova. Cilj programa je da okupi učenike osnovnih i srednjih škola zainteresovane za nauku, koji kroz formirane školske timove učestvuju u misaonom i kreativnom procesu izrade inovativnog projekta, programiranja robota i prezentovanja rezultata. Kroz rad na pripremama za takmičenje razvija se kreativnost, timski duh, saradnja kod mladih i podstiče i osamostalјivanje za eventualne buduće akcije. Ovaj program treba da pomogne mladim lјudima da postanu glavni oslonac inovacija u društvu, i omogući im da ostvare svoje profesionalne potencijale prvenstveno u okvirima nauke i tehnologije.
Zbog uspostavljene saradnje sa organizacijom FIRST i kompanijom LEGO, Fondacija 1% sa partnerskom organizacijom SerbianTech će organizovati FIRST LEGO League program i takmičenje u Srbiji. Takmičenje će se održati u prvom kvartalu 2021. godine u Kragujevcu. Prijavljene ekipe se od septembra meseca kroz redovne radionice pripremaju za takmičenje. Ove 2020/2021 sezone, na takmičenju u Srbiji učestvuje 7 ekipa iz različitih gradova Srbije i 3 ekipe iz Bosne. Pobedičnke ekipe će sa takmičenja u Srbiji otići u Sloveniju na regionalno takmičenje, a ekipe koje tamo pobede idu u SAD na svetsko takmičenje.

Tri glavna konkretna rezultata programa:

Razvoj prezentacionih veština, timskog rada i programiranja robota kod učesnika.
Promovisanje nauke, tehnologije, Inženjerstva i matematike (STEM) kod dece i mladih
Promovisanje učenja sa upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova kod dece i mladih

Šta se promenilo za vaše korisnike zahvaljujući programu?

Razvoj prezentacionih veština, timskog rada i programiranja robota kod dece i mladih. Razvoj kreativnosti, timskog duha, saradnje, podsticanje osamostalјivanja za buduće akcije. Podrška mladima da postanu glavni oslonac inovacija u društvu.

Finansije