Aplikacija za samoprocenu organizacije civilnog društva

u Četvrtak, 11/24/2022 - 10:18

Aplikacija za samoprocenu organizacije civilnog društva

Rendir APP je alat za samoprocenjivanje dizajniran da poboljša odgovornost OCD. Aplikacija pomaže OCD da identifikuju svoje trenutne prednosti i pruža preporuke koje organizacije mogu primeniti kako bi poboljšale oblasti koje su identifikovane kao najslabije. Globalni standard za odgovornost OCD uključuje 12 aspirativnih obaveza: one se fokusiraju ne samo na ono što organizacije trenutno rade, već i na ono što mogu da urade u budućnosti. Aplikacija je brz i lak način za samoevaluaciju organizacije u odnosu na Globalne standard za odgovornost OCD, sa ciljem da se identifikuju prednosti i oblasti za poboljšanje.

Rendir App formira Globalne standarde za odgovornost OCD u set od 26 pitanja. Ovaj lak sistem evaluacije pomaže da organizacije dobiju konkretne preporuke koje mogu da usvoje kako bi bile odgovornije prema svojim članovima, zaposlenima i prema društvu u kome deluju.

Pristupite aplikaciji ovde:

Ova stranica je deo projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije –  Građanske inicijative, CANVAS i Partneri Srbija, uz podršku Catalyst Balkans.

Prijavi se za mesečne novosti sa platforme Neprofitne.rs

Image CAPTCHA